Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

BodinspeiderneFoto: Robin Stangeland    

VINTERTUR 25.-26.MARS 2023

Helgen 25.-26.mars er det igjen klart for den årlige vinterturen i samarbeid med speiderne i Bodø og Valnesfjord. Det er lite snø i år, så vi er usikre på om det blir snøhule på turen. Det må vi komme tilbake til. Men, vintertur blir det uansett. Hvor turen går bestemmer vi når vi er litt nærmere og ser hvor været blir best.


Oppmøte lørdag 24. mars kl 0800 på Rema 1000 på Alsgård, hvor vi møtes og pakker i biler og hengere.


De to siste møtene før turen blir det fokus på turen og de som skal være med på turen må passe på at de er med på møtene. Det blir ikke bare turplanlegging, så håper selvfølgelig at alle kommer!

Det er noen krav til utstyr når man skal på vintertur. Det er viktig å tenke på både en god sovepose og et liggeunderlag som tåler kulde og ellers gode ullklær. Alt utstyret skal i en sekk som speiderne kan bære selv. I tillegg skal vi ha med en del felles utstyr som skal i pulker, så alle må bidra i transport av utstyr.


Turen er for speiderne fra og med 6.trinn.


Pakkeliste

Ha på:

Innerst til ytterst – minimum for snøhuletur:

Undertøy (gjerne ull)

Stillongs / longsleeve (helst med lang hals) Ullsokker (gjerne to par hvis du har plass i skoa) Vindtett bukse og jakke med hette

Bomull er bra (Gore-Tex kan oppleves som kaldt og holder mer på fuktighet i minusgrader)

Pass på god plass i klærne og bruk gjerne bukseseler

Gamasjer

Lue og votter samt skift for disse, da de blir våt under graving

Lue kan godt byttes ut med balaklava / finlandshette

Vindvotter er et must

Lurt med tynnere hansker når du går på ski

Solbriller

Liten børste som du kan ha i lomma for å ta bort snø når du har pause i gravingen.

Ski og staver


I sekk:

Ekstra votter, nattlue, tykk stillongs og tykk ullgenser / tynn boblejakke til å ha under vindtett når man er i ro, sovepose som tåler vintertemperatur, godt liggeunderlag (kanskje to), tørre sokker, toalettsaker, hodelykt, tynt regntøy til å ha på når man graver hule, termos. En pose til å ha søppel i. En pose til skittentøy. Kopp samt t-skje for å røre ut kakaoen med, termos med varmt vann.

Mat: Matpakke for 4 måltider. Vi spiser middag lørdag ettermiddag som kjøpes inn felles. Vi skal prøve å ha tilgang til varmt vann gjennom hele dagen, så ta gjerne med rett i koppen etc. Lag deg gjerne en pose med litt sjokolade/nøtter og rosiner, det er en ypperlig energikilde.


Kjekt å ha: Fotposer, vanntett pose til mobil (vanntette mobiler er ikke alltid vanntette), lakenpose i bomull