Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

BodinspeiderneFoto: Robin Stangeland    

TURRAPPORT: VALNESVATNET 18.-19.SEPTEMBER 2021

Lørdag 18.september dro 15 speidere fra KM-speidergruppene Bodin, Bodø og Valnesfjord på kanotur til Valnesvatnet. Målet var Skolhusholmen hvor det fra slutten av 1800-tallet til tidlig 1950-tallet var skoledrift. Stedet er helt veiløs og hadde en liten skolebyging for barna som bodde på gårder rundt vannet. Etter at vi hadde slått leir, møtte vi raskt på en gjeng på 7-8 utenlandske geologer som hadde holdt til i området i et par måneder og som fortsatt skulle være i området i et par uker. På vegne av et norsk mineralselskap, kartla de forekomster av kobber i omrodet for å se om det kunne være et drivverdig område. Det var en kort periode før 2.verdenskrig litt gruvedrift i småskala. De fortalte også at de var litt kobolt i grunnen, et mineral so mer ettertraktet  bl.a. mobilindustrien. Vi fikk en omvisning på et av de områdene hvor de hadde jobbet. 


På ettermiddagen gikk turen til andre siden av vatnet og de aller fleste speiderne gikk en tur inn til de to fraflyttende gårdene i Falkflågdalen. For å plassere Falkflågdalen geografisk, så er det dalen som går på baksiden av Børvasstindene og vi gikk langs en av de merkede løypene til Lurfjelllhytta. 


Etter retur til leiren, ble det laget middag. Den bestod av reinskav, selvplukket sopp/kantarell og tyttebær, creme fraise og løk, som ble stekt på steikehelle på bålet. Kvelden ble avsluttet med leirbål. Søndagen gikk med til frokost før leiren ble brutt og man padlet tilbake til startpunktet. 

Over: Det er fantastiske og imponerende omgivelser rundt Valnesvatnet.                         Over: Telt- og hengekøyecamp etablert.

Under: Padling hjem på søndagen                                                                                      Under: Skolhusodden har både gapahuk, utedo og grillplass

Over: Inngangen til en gammel gruve hvor de jaktet kobber.                                            Over: Dette er en gammel slagghaug rett nedenfor den ene gruveinngangen.

Under: Middagen bestod av reinskav, sopp plukket på turen, creme fraise og løk           Under: Det ble plukket noen liter tyttebær og noe av dette fant veien til middagen.

Over: Lørdag gikk turen over på andre siden av vatnet og hvor de aller fleste gikk inn til de to fraflyttede gårdene i Falkflågdalen.